Kolfilter i Mark- och miljööverdomstolen

1 0
Read Time:46 Second

Länsrätten och Miljödomstolen har under 2013 dömt ut kolfilterfläkt som undermålig ventilationsanordning med hänvisning till att den inte uppfyller Boverkets författningskrav för en god ventilationslösning, boendemiljö utan att den motsatt riskerar att äventyra bostaden med ökad mängd skadliga partiklar, fukt, lukt och bakterier.

Miljödomstolen och Länsrätten ger avslag för kolfilterfläktar I Maj och September 2013 avslår först Länsrätten och sedan Miljödomstolen kolfilterfläktar som godtagbar köksventilation.

För dom som vill läsa mer se bif. dom från Länsrätten och Miljödomstolen som i Maj och Sept -2013, i två instanser, avslagit en överklagan från en Fastighetsproducent som projekterat lägenheter med kolfilterfläktar och som nekats Starttillstånd av Byggnadsnämnden just för dom projekterat med kolfilterfläktar som inte uppfyller Boverkets riktlinjer för ett hälsosamt boende. Tänkvärt att detta förbud gäller inom fastigheter med i övrigt helt modern och effektiv ventilation jämfört mot äldre hus och självdragsfastigheter.

Notera detta gäller endast om ej övrig evakuering finns i köket. Och vid nybyggnation.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Liknande inlägg